Česká mincovna a.s. zveřejnila emisní plán pro rok 2011

„Do tvorby plánu se zapojila kompletní špička českých medailérů, akademických malířů a sochařů,“ říká obchodní ředitel společnosti Tomasz Surdy „Mezi jinými jsou to například akademičtí sochaři Vladimír Oppl, Jiří Dostál, Majka Wichnerová, Zbyněk Fojtů či akademický malíř Oldřich Kulhánek. Tato jména jsou garancí vysoké umělecké úrovně každého díla.“

Pro širokou veřejnost mincovna připravila možnost zakoupení unikátního dárku s personifikovaným věnováním. Zákazník může volit z několika variant vztahujících se k významným životním událostem, jako jsou například narození dítěte, svatba či narozeninová jubilea. Nechybí ani medaile k pracovnímu jubileu. Pro zamilované je k dispozici medaile k svátku sv. Valentýna. Plocha připravená pro vyrytí věnování je velkorysá a stejně široká je i nabídka fontů písma. Personifikace odstraní anonymitu a zvýší atraktivitu darovaných medailí.

Pro ražby titulů z emisních plánů, počínaje rokem 2011, bude mincovna používat novou obchodní značku ve formě stylizované zkratky ČM s korunkou. Záměrem firmy je odlišení vlastních ražeb, které jsou ztělesněním těch nejlepších tradic české výtvarné a medailérské školy od ražeb realizovaných dle námětů jednotlivých klientů.