Česká mincovna již plnoletá

Česká mincovna v těchto dnech slaví významné výročí - krásných osmnáct let! Od svého založení navazuje na dlouhodobou tradici mincovnictví na našem území. Po rozpadu Československa se stala výhradním dodavatelem oběžných mincí v České republice. V současné době prochází zásadními změnami a začíná novou etapu své existence. K příležitosti významného milníku přichází mincovna na trh s absolutní novinkou - historicky první nekulatou medailí, pro investory přináší „lahůdku“ v podobě platinové investiční medaile.

„V životě této mladé dámy činíme zásadní posun. Českou mincovnu chceme otevřít veřejnosti a vystavit na odiv veškeré její umění a krásy,“ říká ředitel společnosti a člen představenstva Radek Šulta. S úsměvem dodává: „Chceme bourat mnohá tabu, která se vyskytují okolo provozu mincovny.  Do budoucnosti chystáme řadu změn nejen pro sběratele, ale také pro běžné občany České republiky. Naše produkce má vysokou kvalitu a chceme ukázat, že výrobky z naší mincovny nejsou jen pro vyvolené.“

Česká mincovna reaguje svými kroky na rostoucí konkurenční prostředí.  V době markantního vzestupu ceny zlata a investičních komodit nabízí velmi lukrativní portfolio nejen pro sběratele, ale i pro investory.  Letos rozšiřuje svůj sortiment o nabídku investičního zlata, které se v poslední době stalo na trhu opravdovým fenoménem. „Chceme investory přesvědčit především úrovní služeb a vysokou kredibilitou vyplývající z postavení společnosti jakožto dodavatele oběžných a pamětních mincí pro Českou národní banku“ doplňuje Šulta. Pro širokou veřejnost má mincovna připravenu řadu zajímavých medailí s možností personifikace a různorodostí motivů. Některé novinky souvisí s modernizací technologie a vstupem nových postupů do výrobních procesů. Nově se k příležitosti jubilea představí vůbec první nekulaté medaile z leštěné mosazi a jablonecké přehradě věnovaná stříbrná medaile, jejíž atypicky umístěné leštěné plochy dokonale lámou světlo.  „V České mincovně klademe důraz především na estetickou a uměleckou tvář dané mince či medaile. V uměleckém ztvárnění vidíme budoucnost, jak povýšit zlato nad zlato,“ říká Karel Zoubek, předseda představenstva společnosti Česká mincovna, a.s.