Česká mincovna se zúčastní největšího setkání sběratelů ve střední a východní Evropě

Česká mincovna se ve dnech 5. – 7. 9. 2013 zúčastní vyhlášeného veletrhu Sběratel na pražském výstavišti v Letňanech. Jde o největší setkání sběratelů ve střední a východní Evropě, sejde se zde 250 vystavovatelů z 35 zemí. Česká mincovna, která od roku 1996 razí veškeré české kovové oběživo, zde zájemcům nabídne například sady oběžných mincí k 20. výročí mincovny, zlaté a stříbrné pamětní mince České národní banky, krásné repliky tolarů z cyklu Hold historickým mincovnám a mnoho dalšího.

Veletrhu se účastníme každý rok a vždy se na něm snažíme naše zákazníky něčím potěšit. Letos jsme si pro ně připravili prodejní akci, v rámci níž jim kvůli jejich bezpečnosti a pohodlí doručíme zakoupené zboží zdarma až domů,“ uvádí Lukáš Jokl, marketingový manažer České mincovny. „Na Sběrateli jsme v minulosti získali četná ocenění a věříme, že to nebylo naposledy. V roce 2011 to bylo například 1. místo za Medaili roku 2011 za stříbrnou medaili První pražská tramvaj,“ dodává Jokl.

Je libo originální dárek?

K vidění nabídne jablonecká mincovna sadu oběžných mincí v leštěném provedení v luxusní dřevěné etuji, která vyniká kvalitním zpracováním a potěší nejednoho nadšeného sběratele. Dále zde budou ke zhlédnutí repliky významných tolarů z kolekce Hold historickým mincovnám, například nejnovější replika českokrumlovského tolaru Jana Oldřicha Eggenberga z roku 1629 či loňská replika olomouckého tolaru moravských stavů z roku 1620. Tyto oblíbené sběratelské edice pak vhodně doplní medaile ve tvaru poštovní známky Mincovní dopis 2013, vydaná k příležitosti konání veletrhu.Zájemce jistě nadchnou i zlaté a stříbrné pamětní mince České národní banky (zlatá 10 000 Kč mince – Příchod věrozvěstů Konstantina a Metoděje či zlatá 2 500 Kč mince důl Michal v Ostravě).
Pro ty, co chtějí někoho obdarovat originálním dárkem, budou k zakoupení dukáty a tolary k narození dítěte, svatební dukáty či stříbrné medaile z edice Postavy z pohádek s roztomilým Rákosníčkem.

Expozici České mincovny můžete navštívit ve dnech 5. – 7. 9. 2013 na stánku č. 405 na pražském výstavišti PVA Expo v Letňanech.