Na pomoc obětem povodní lze přispět koupí stříbrných medailí

Česká mincovna ve spolupráci s Nadací Dagmar a Václava Havlových Vize 97 pomůže obětem povodní ražbou desetigramových medailí ze stříbra. Veškerý zisk z prodeje půjde potřebným přes konto Nadace Vize 97. Zájemci budou moci medaile zakoupit na e-shopu www.ceskamincovna.cz nebo v kamenných prodejnách mincovny v Praze v pasáži ČNB, v Brně a Jablonci nad Nisou. V prodeji budou na začátku července.

Stříbrné medaile vychází v limitovaném nákladu 1000 kusů a jejich cena je stanovena na 500 Kč. Zisk z jejich prodeje, který mincovna prostřednictvím nadace předá obětem červnových povodní, se může vyšplhat až na 250 tisíc Kč.

"Česká mincovna na dobročinných projektech s Nadací Vize 97 dlouhodobě spolupracuje. I tentokrát zaštítíme celou finanční sbírku společně,“ uvádí Radek Šulta, ředitel České mincovny. „V minulém roce přispěla mincovna z prodeje medailí s portrétem prezidenta Václava Havla nadaci částkou přes 2 miliony korun. Věřím, že i letos dokážeme pomoci potřebným skrze to, co umíme - ražbou medailí,“ doplnil Šulta.

Finanční prostředky poputují do sociální sféry

„Prostředky budeme s největší pravděpodobností směřovat do sociální sféry. Podpořit chceme například dům s pečovatelskou službou, nebo podobné zařízení, které poškodila velká voda. Dlouhodobě se této oblasti nedostává financí, a proto zde pomůže opravdu každá koruna. Věříme, že se najde dostatek lidí se stejným smýšlením, kteří budou chtít svým spoluobčanům v nouzi pomoci,“ říká Vangelis Zingopis, vedoucí kanceláře Nadace Dagmar a Václava Havlových Vize 97.