Slavnostní předávání cen

V pondělí 13. června 2011 uspořádala Česká mincovna, a.s. ve spolupráci s Českou národní bankou prohlídku expozice „Lidé a peníze“, která byla odměnou vítězům výtvarné soutěže o nejlepší návrh medaile ke Dni matek pro rok 2012. Tato soutěž určená žákům základních škol byla vyhlášena naší společností počátkem března letošního roku. Celkem se zapojilo 78 škol České republiky, od kterých jsme obdrželi 524 návrhů, jež hodnotila odborná komise České mincovny. Bylo vybráno pět nejúspěšnějších návrhů:

Výsledky soutěže:

1. Jakub Rusnáček, VII.A., ZŠ Vítkov
2. Markéta Adamcová, IX.B., ZŠ Vítkov
3. Eliška Pohořelá, 11 let, ZUŠ Plzeň
4. Eliška Rosenbergová, MŠ předškoláci, ZŠ a MŠ Šanov
5. Lucie Linková, ZŠ praktická a speciální, Lužiny

Jmenovaní účastníci soutěže obdrželi za své výtvarné schopnosti stříbrný medailonek ke Dni matek z dílny výtvarnice Zuzany Hubené společně se vstupenkou do stálé expozice v ČNB, kde proběhlo i slavnostní předání cen.

Vítězný návrh, jehož autorem je Jakub Rusnáček, VII. A,  ZŠ Vítkov, bude předán profesionálnímu výtvarníkovi, který vytvoří sádrový model. Na jaře roku 2012 bude tento medailonek realizován a vítěze přizveme k prvoražbě.

Zpětná reakce maminky vítěze

Přílohy ke stažení